hert
Cudownie spędziliśmy ten październikowy wieczór! Schłodzony szampan, wykwintna deska serów w towarzystwie tegorocznego chutney'u z jeżyn. Ciepło kominka i zapach ulubionych świec. Do tego mnóstwo miłości i ogrom słodyczy pod postacią wspaniałego tortu. Tak właśnie świętowaliśmy naszą 15-rocznicę ślubu. To był czas dla nas i tylko dla nas. Ach długo będziemy wspominać ten romantyczny wieczór i fenomenalny tort, który rozpieścił nas smakiem. Na delikatnym biszkopcie, słodka trufla w rumie, romansowała z owocowym, lekko kwaskowym smakiem czarnej porzeczki. W tle subtelna nuta wanilii z chrupką migdałową, skąpaną w białej czekoladzie. To była miłość od pierwszego kęsa!
0 (0 ocen)
Porady
Uwagi dodatkowe -preferuję mniej słodkie torty, dlatego nie sugerujcie się podaną ilością cukru w przepisie na kremy. Podczas przygotowywania kremów warto spróbować, czy ten stopień słodkości Wam odpowiada i jeśli zachodzi taka potrzeba można dosłodzić -zarówno śmietana, jak i serek mascarpone powinny być schłodzone -biszkopt piekę w rancie cukierniczym, więc jest na tyle wysoki, że mogę go z powodzeniem przekroić na 4 blaty. Zwykła tortownica jest zbyt niska, aby biszkopt urósł tak wysoki, by otrzymać tyle blatów. Jeśli więc używacie do pieczenia tortownicy, należy upiec dwa biszkopty -czekoladowe serca na torcie zostały wykonane w formie 3D
Komentarze