Tort „psi patrol” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt truskawkowy: Truskawki zmiksuj na proszek.Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i pod koniec dodać cukier. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką.
2. Ciasto wylej na tortownicę o średnicy 23 cm . Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 2 części
3. Biszkopt jasny: .Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i pod koniec dodać cukier.. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką.
4. Ciasto wylej na tortownice o średnicy 23 cm.Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 2 części
5. Krem: Żelatynę rozpuść we wrzątku.
6. Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie wlej żelatynę. Do śmietanki dodaj serek i wymieszaj.
7. W 1 blacie biszkoptu truskawkowego wytnij dziurę np od małego talerza. I wypełnij ją jasnym biszkoptem.
Komentarze