Tort na specjalne okazje

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ten tort zrobiłam na chrzest mojej córeczki

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - jaja: 6 sztuk
    - proszek do pieczebia: 1 łyżeczka

    - śmietana 30%-masa: 0.5 litra
    - czekolada mleczna: 2 sztuki
    - czekolada gorzka: 1 sztuka

    - krem tortowy śmietankowy Dr. Oktera: 1 sztuka

    - sok z cytryny: 5 łyżek
    - wódka: 10 łyżek
    - cukier puder do smaku: 5 łyżeczek
    - sok z brzoswin: 0.5 mililitra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort na specjalne okazje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
    Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
    Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.

    JA PIEKĘ TAKI BISZKOPT x3 WYCHODZI BARDZO DUŻY TORT !!!!!!
    Wykonanie masy czekoladowej:
    Czekoladę rozpuścić w misce na parze dodać śmietanę i wymieszać na jednolita masę.
    Zostawić na noc w lodówce na drugi dzien. Ubić jak zwykłą śmietanę.
    Krem śmietankowy:

    Krem śmietankowy Dr. Oktera wykonać wg. Opisu na opakowaniu
    1 puszka brzoskwiń

    Wszystko razem wymieszać i nasączyć każdy biszkopt.

    Wykończenia końcowe:
    Każdy biszkopt nasączamy i przekładamy
    Biszkopt- krem czekoladowy- biszkopt- krem śmietankowy brzoskwinie pokrojone w kostkę krem śmietankowy. - biszkopt
    Resztkami kremu dekorujemy wg. Własnego uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Czekolada Czekolada mleczna Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować