1.Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy. Na koniec w trzech krokach dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie do połączenia składników. Pieczemy w okrągłej formie 26 - 28 cm przez 30 minut w 180 °C .
2.Krem:
Smietankę ubijamy z cukrem i mascarpone.
Następnie galaretki zalewamy sześcioma szklankami gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. odstawiamy do lekkiego stężenia.
3.Przełożenie:
Biszkopt przecinamy dwa razy aby uzyskać trzy blaty.
Na pierwszy blat wykładamy połowę malin i zalewamy połową ilością tęzejącej galaretki. Na to rozsmarowyjemy część kremu śmietanowego i przykrywamy biszkoptem.
Identycznie postępujemy z kolejną warstwą tortu.
Kremem który nam zostanie smarujemy wierzch i boki tortu.
Ozdabiamy dowolnie
Komentarze