1.Upiec biszkopty. Biszkopt jasny: białka ubic, dodac cukier i żółtka, wymieszac z mąką zmieszną z proszkiem, wylac na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotowac tak samo a na końcu wymieszac z kakaem. Wystudzić, jasny biszkopt przekroić na pół, w jednej części wykroić literatką kółeczka i przekroić je na pół jeśli są za wysokie.
2.Masa jabłkowa: jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, uprażyć z cukrem, dodać suche galaretki i dokładnie wymieszać, pozostawić do ostudzenia.
3.Rozpuścić galaretki szafirową i wiśniową, po ostudzeniu wstawić do lodówki i zastygnięte pokroić w kostkę.
4.Na mleku ugotować budynie, ostudzić, każdy zmiksować z masłem
5.Przełożenie tortu: Biszkopt ciemny, masa jabłkowa, połowa masy budyniowej malinowej, biszkopt jasny z otworami-do otworów kostki galaretki szafirowej i wiśniowej,reszta masy malinowej, kółeczka biszkoptowe-między kółeczka winogrona, trochę masy budyniowej śmietankowej, biszkopt jasny i masa budyniowa śmietankowa.
Komentarze