Torcik z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdolności do pieczenia ciast mam po mamie.

Składniki:

  • Ciasto: 5 jajek
    ● 4 łyżki maki
    ● 2 łyżki kakao
    ● 5 łyżek cukru
    ● płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    ● kawa do nasączenia
    Masa serowa:
    ● 2 jajka
    ● 400 g sera trzykrotnie zmielonego
    ● 100 g cukru
    ● cukier waniliowy
    ● aromat do ciasta
    ● 50 ml likieru toffi
    ● 4 łyżki żelatyny
    ● galaretka malinowa
    ● ok. 0,5 kg malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem i kakao. Pieczemy 25 minut w tortownicy (śr. 24 cm) w 180 °C.
  • 2. Białka ubijamy. Ser miksujemy z żółtkami, cukrami, aromatem i likierem. Trzy łyżki żelatyny namaczamy, dodajemy do sera. Mieszamy z piana.
  • 3. Galaretkę i resztę żelatyny rozpuszczamy w szkl. wrzątku. Garść malin odkładamy, resztę rozgniatamy i dodajemy do chłodnej galaretki.
  • 4. Biszkopt kroimy na pół. Nasączamy. Na jeden blat wykładamy galaretkę i 2/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem, smarujemy reszta kremu. Dekorujemy malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Masa serowa

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować