Torcik z galaretkami

4.5 (168 ocen)

  • 20 min

Pyszny torcik

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    szkl. cukru
    szkl. mąki
    łyżeczka proszku do piecz.
    Pozostałe skł.: 2 kremy tortowenp. karpatka
    litr mleka
    2 kostki margaryny
    4 kolorowe galaretki
    posypka kolorowa
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Galaretki

Torcik z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik z galaretkami 1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-40 min w temp. 160-180 C, wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć.
    Rozpuścić galaretki w zmniejszonej ilości wody niż podano na op, wystudzić, zastygnięte pokroić w kostki.
  • Torcik z galaretkami 2. Ugotować kremy, ostudzone zmiksować z margaryną.
    Masę podzielić na poł, do jednej części dodać kostki galaretek (trochę zostawić do dekoracji), na biszkopt wyłożyć masę z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem, boki i wierzch tortu posmarowac kremem, przyozdobić.
  • Torcik zgalaretkami 3. Schłodzić, pokroić na cząstki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Masa Posypka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować