Jogurtowiec z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, pozostawiamy do całkowitego stężenia.
2. Najlepiej na drugi dzień kroimy galaretki np w kostkę.
3. Tortownicę o średnicy 27cm wykładamy papierem do pieczenia albo folią spożywczą.
4. Pokrojoną galaretkę umieszczamy w tortownicy, odstawiamy do lodówki.
5. Żelatynę umieszczamy w małej miseczce, zalewamy zimną wodą, pozostawiamy do spęcznienia.
6. Śmietanę gotujemy, zestawiamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy aby delikatnie ostygła.
7. W głębokiej misce umieszczamy jogurt, miksujemy, dodajemy cukier puder, cały czas miksujemy, na samum końcu dodajemy mleko z żelatyną.
8. Przygotowaną mieszaninę wlewamy do tortownicy, delikatnie mieszamy z galaretką, odstawiamy do całkowitego stężenia.
Komentarze