Torcik bananowy z galaretkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Torcik dla dzieci na zimno na gorące dni. Dzieciaczki były bardzo zadowolone.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    ½ szklanki mąki ziemniaczanej
    ½ szklanki maki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa I
    7 bananów
    2 galaretki cytrynowe

    Masa II
    2 śnieżki
    2 galaretki limonki
    400 mi mleka schłodzonego
    Dodatkowo
    3 opakowania galaretek nadziewanych
    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Galaretki

Torcik bananowy z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić z cukrem na puszysto, dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać powoli.
    Przygotować okrągłą formę o średnicy 26 cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Masę wlać do formy i piec w temperaturze 180 stopni około 20 min.
  • 2. Banany obrać ze skórki, zmiksować. Galaretki do bananów rozpuścić w 600 ml wody. Gęstniejąca galaretkę dodać do zmiksowanych bananów, wymieszać.
    .
  • 3. Śnieżki ubić z mlekiem schłodzonym. Galaretki rozpuścić w 400 ml wody. Do ubitej śnieżki dodać tężejącą galaretkę wymieszać.
  • 4. Wystudzony biszkopt włożyć do okrągłej formy , nasączyć rozcieńczonym sokiem z cytryny. Na biszkopt wylać masę bananową. Włożyć do lodówki aby zastygło. Następnie na masę bananową wylać masę z galaretek. Ponownie umieścić w lodówce. Zastygnięty torcik udekorować pokrojonymi w plasterki galaretkami

Porady

Do śnieżki można dodać inne smaki galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować