Torcik z bitą śmietaną o smaku malinowym

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Lekki torcik do kawy

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 4 jajka,
    - 1 szklanka cukru
    - 1/2 szklanki mąki tortowej
    - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem śmietanowy:
    - 400 ml śmietanki 30%
    - 150 g malin
    - 2 opakowania śmietanfix

    Do dekoracji:
    - kwiatki z opłatka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik z bitą śmietaną o smaku malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w okrągłej formie w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić na dwa krążki.
  • 2. Ubić mikserem mocno schłodzoną śmietankę z dodatkiem śmietanfixu i zmiażdżonych malin.
    Biszkopt przełożyć bitą śmietaną. Wierzch udekorować bitą śmietaną i kwiatkami opłatkowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować