Torcik serowy na zimno z galaretką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosty w wykonaniu i smakuje wybornie.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Galaretka cytrynowa 3 opakowania
    Twaróg zmielony 1 kg
    Śmietanka 30% 200 ml
    Żelatyna spożywcza 4-5 łyżeczek
    Cukier puder 1 szklanka
    Biszkopty okrągłe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Torcik serowy na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Dwie galaretki wymieszać w 500 ml wrzącej wody, ostudzić i wstawić do zamrażarki na godzinę. Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki wody i ostudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, dodać śmietankę i delikatnie miksując dodawać przygotowaną żelatynę. Galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i zamieszać. Dużą tortownice wyłożyć biszkoptami, wylać przygotowaną masę serowa i wstawić do lodówki na godzinę. W między czasie rozpuścić jedną galaretkę w 250 ml wrzącej wody i odłożyć do wystudzenia. Po czym wylać na przygotowany torcik i ponownie wstawić do lodówki na całą noc. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować