Torcik serce z musem porzeczkowym

0 (0 ocen)

Wyjątkowe połączenie słodkiej masy serowo jogurtowej z kwaskowatym musem porzeczkowym.Taki torcik w kształcie serca możemy przygotować na różne okoliczności, np. walentynki, dzień mamy, taty czy urodziny. Na pewno zaskoczy naszych najbliższych. Przygotowywałam go już kilkakrotnie i zawsze znikał bł

Składniki:

  • biszkopty dwukolorowe duo,
    masa:
    250 g serka mascarpone,
    150 g jogurtu naturalnego,
    50 ml gorącej wody,
    3 łyżeczki żelatyny,
    3 łyżeczki stewi w pudrze ( może być inny cukier)
    mus porzeczkowy:
    ok. 15 dag czerwonej porzeczki,
    ok. 10 dag czarnej porzeczki,
    150 ml gorącej wody,
    2-3 łyżeczki żelatyny,
    3 łyżeczki stewi w pudrze ( może być inny cukier)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik serce z musem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masa: Żelatynę i stawię rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Serek połaszczyć z jogurtem przy pomocy blendera na gładka masę, dodać przestudzoną żelatynę, zmiksować.
    mus porzeczkowy: Porzeczki oczyścić, umyć i zmiksować. Aby pozbyć się pestek przetrzeć przez sitko. Powinno wyjść ok 20 ml musu.
    Żelatynę i stawię rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Następnie połączyć z musem przy pomocy blendera.
    Na spód blaszki w kształcie serca wyłożyć biszkopty, zalać masą i zostawić do całkowitego stężenia. Następnie wylać mus, również zostawić do całkowitego stężenia. Udekorować. Smacznego!

Porady

Możemy przygotować z mrożonych porzeczek po całkowitym ich rozmrożeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować