TOŁPYGA Z KIWI, GRUSZKĄ I BANANEM

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna rybka z owocami.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • *1,20 kg Tołpygi
    *pół łyżeczki szałwii
    *2 łyżki masła
    *sok z połowy cytryny
    *łyżka oleju
    *kiwi
    *duży ogórek konserwowy
    *cebula
    *twarda gruszka
    * niedojrzały banan
    *szkl. rosołu z kostki
    *pół szkl. śmietany.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne Ryba

Tołpyga z kiwi, gruszką i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę zostawić całą, natrzeć sokiem z cytryny ,solą ,Do środka włożyć ziele szałwii i posmarować masłem i piec 30 min w dobrze nagrzanym piekarniku. SOS: W garnku rozgrzać olej ,cebulę drobno pokroić i zeszklić ,dodać pokrojone w kostkę kiwi , gruszkę i banana oraz ogórka, wlać rosół i gotować 10 min. Sos doprawić śmietaną ,wylać na upieczoną rybę.Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować