Tiramisu truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne ciasto bez pieczenia. Idealne również dla dzieci ponieważ nie zawiera alkoholu.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 szt podłużnych biszkoptów
    1 galaretka truskawkowa w proszku
    3 łyżki dżemu truskawkowego
    250 g mascarpone
    250 ml słodkiej śmietanki 30%
    1/2 szkl cukru
    kakao do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Tiramisu

Tiramisu truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przesypujemy do miseczki i zalewamy 1/2 szkl gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Do galaretki dodajemy dżem i blendujemy go z galaretką, odstawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietankę przelewamy do wysokiej miski, dosypujemy cukier i miksujemy na sztywno. Następnie porcjami dodajemy partiami mascarpone cały czas miksując, odstawiamy. Gdy galaretka zacznie tężeć moczymy (przez kilka sekund) w niej 6 podłużnych biszkoptów i układamy obok siebie-najlepiej w jakimś pojemniku. Na truskawkowe biszkopty nakładamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Na masę układamy obok siebie kolejne namoczone w galaretce biszkopty. Na ciastka nakładamy resztę kremu, wyrównujemy i posypujemy kakao. Wstawiamy deser do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować