Tiramisu truskawkowe

4.5 (196 ocen)

  • 10 min

Delikatniejsza wersja i owocowa tiramisu

  • 10 min

Składniki:

  • 125 g mascarpone
    100 ml śmietany kremówki 30%
    łyżka kakao
    łyżka cukru pudru
    kilkanaście biszkoptów okrągłych
    2 łyżki likieru Baileys
    frużelina lub konfitura truskawkowa
    kilka truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
    Dodać mascarpone i wymieszać na najniższych obrotach miksera.
    Masę podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować.
  • 2. Na dno pucharka wyłożyć frużelinę truskawkową lub inną konfiturę czy dżem truskawkowy.
  • 3. Następnie wyłożyć białą masę serową, potem połamane biszkopty namoczone w likierze.
    Owoce przykryć kakaową masę, a wierzch posypać pokruszonymi biszkoptami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować