PLACKI TIGANITES Z MIODEM I ORZECHAMI – kuchnia grecka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niewielkie, niezbyt słodkie, idealne na śniadanie albo podwieczorek.Podaje się je najczęściej z dodatkiem miodu, orzechów i gęstego, greckiego jogurtu.Smakuję fantastycznie, robi się je błyskawicznie i są fajnym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 10 szt )

    * mąka pszenna – 1 szkl
    * mleko 2% – 3/4 szkl
    * jajko – 1 szkl
    * cukier – 1 łyżka
    * oliwa – 1 łyżka
    * skórka z cytryny – 1 łyżeczka

    DODATKOWO:

    *miód, orzechy, jogurt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Racuchy Placki

Placki tiganites z miodem i orzechami – kuchnia grecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, odstawiamy na 15 minut.

    Na patelni rozgrzewamy dodatkową ilość oliwy, smażymy nieiwlkie placuszki na rumiano z dwóch stron.

    Podajemy z podprażonymi orzechami włoskimi, kleksem jogurtu i odrobiną miodu.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować