PANCAKE KOKOSOWE (z mąki kokosowej) Z MUSEM MANGO I ORZECHAMI – dietetyczne, bezglutenowe

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Podane z przepyszny musem ze słodkiego mango i prażonymi orzechami są idealnym pomysłem zarówno na słodkie, leniwe śniadanie albo lekki obiad – zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka kokosowa – 40 g
    * mleko kokosowe – 130 ml
    * wiórki kokosowe – 1 łyżeczka
    * chia – 1 łyżeczka
    * żółtko – 1 szt + białko – 2 szt
    * olej kokosowy do smażenia – 1 łyżka

    DODATKOWO:

    * dojrzałe mango + orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Racuchy Mus Musy Placki

Pancake kokosowe (z mąki kokosowej) z musem mango i orzechami – dietetyczne, bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    2 białka ubijamy z żółtkiem, dodajemy wiórki kokosowe, nasiona chia oraz mąkę kokosową.

    Dolewamy mleko kokosowe i wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy z 2 stron na odrobinie oleju kokosowego.

    Podajemy ze zmiksowanym na mus mango i prażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi.

    Smacznego!

Porady

Ps. radzę nie rezygnować z „polewy”, gdyż racuszki zrobione z mąki kokosowej same w sobie jedzone solo mogą być trochę zbyt suche.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka kokosowa Mango Nasiona chia

Notka redakcyjna

KH_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować