Na koniec roku wznoszę toast specyficznym "drinkiem" - tatarem z łososia. Forma podania oczywiście dowolna, ale pomyślałam, że w Sylwestra może być właśnie tak:-).
Tatar z łososia po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia posiekać w drobniutką kosteczkę, doprawić sokiem z limonki, oliwą i pastą sambal oelek. Ostawić, żeby się przegryzło.
2.Avocado obrać i rozetrzeć widelcem, dodać pomidora pokrojonego w kosteczkę. Wcześniej należy zdjąć z niego skórkę i wypestkować. Wymieszać wszystko z cebulką, sokiem z limonki. Rozrzedzić śmietaną, gdy jest za gęste. Doprawić czosnkiem i przyprawami.
3.Układać w kieliszku warstwowo: najpierw łososia, następnie guacamole. Udekorować cebulką i pomidorem. Podawać z naturalnymi nachosami.
Komentarze