Tatar z łososia po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na koniec roku wznoszę toast specyficznym "drinkiem" - tatarem z łososia. Forma podania oczywiście dowolna, ale pomyślałam, że w Sylwestra może być właśnie tak:-).

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • TATAR Z łOSOSIA:
    - łosoś wędzony tusza: 30 dekagramów
    - limonka lub cytryna: 1 sztuka
    - sambal oelek do smaku: 1 sztuka
    - oliwa: 1 łyżeczka
    GUACAMOLE:
    - avocado: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - cebula czerwona posiekana: 1 sztuka
    - limonka lub cytryna: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - śmietana 18 % gęsta: 1 łyżka
    - sól i i pieprz: 1 szczypta
    NACHOSY:
    - nachosy naturalne: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Nachosy

Tatar z łososia po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia posiekać w drobniutką kosteczkę, doprawić sokiem z limonki, oliwą i pastą sambal oelek. Ostawić, żeby się przegryzło.
  • 2. Avocado obrać i rozetrzeć widelcem, dodać pomidora pokrojonego w kosteczkę. Wcześniej należy zdjąć z niego skórkę i wypestkować. Wymieszać wszystko z cebulką, sokiem z limonki. Rozrzedzić śmietaną, gdy jest za gęste. Doprawić czosnkiem i przyprawami.
  • 3. Układać w kieliszku warstwowo: najpierw łososia, następnie guacamole. Udekorować cebulką i pomidorem. Podawać z naturalnymi nachosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować