Tartaletki z salami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tartaletki są doskonałą przekąską przed daniem głównym. Wymagają nieco więcej pracy niż jedna, duża tarta, ale warto się postarać, ponieważ wspaniale się prezentują i robią wrażenie na gościach.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 1 sztuka
    - mozzarella: 150 gramów
    - salami (w plasterkach): 5 sztuk
    - pomidorki koktajlowe: 5 sztuk
    - żółtko: 1 sztuka
    - pieprz (świeżo mielony): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Przekąski

Tartaletki z salami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190*C. Z ciasta wyciąć 5 kółek o średnicy 10 cm. Brzeg kółka /2cm/ posmarować przy pomocy pędzelka żółtkiem. Na środku każdego kółka układać plasterek salami, kilka plasterków pomidorka koktajlowego, plaster sera i posypać pieprzem. Piec 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki cherry Pomidorki koktajlowe Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować