Tarta ze snickersem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Słodka jak diabli dlatego na chwilę obecną jest moją ulubioną ;) Naprawdę kusi...

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • SPóD CIASTA:
    - ciastka oreo: 150 gramów
    - roztopione masło: 6 łyżek
    NADZIENIE:
    - ser mascarpone: 250 gramów
    - masa krówkowa: 400 gramów
    - biała czekolada ( roztopiona w kąpieli ): 70 gramów
    - batony snickers (każdy po 50 g): 3 sztuki
    - śmieta kremówka: 300 gramów
    - cukier puder: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarta ze snickersem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarta ze snickersem 1. Na dno tortownicy (20 cm) wykładamy papier do pieczenia. Ciastka kruszymy w dłoniach albo w blenderze, dodajemy masło i mieszamy (najlepiej dłonią). Przesypujemy do tortownicy i dociskamy do dna (całe dno musi być dokładnie pokryte przez ciastka). Pieczemy przez około 7 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni. Studzimy.
  • 2. Ser mascarpone miksujemy z połową masy krówkowej na gładką masę. Dodajemy roztopioną białą czekoladę i miksujemy ponownie. 2 szt. batonów siekamy na cienkie kawałki, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na wystudzony spód. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na cała noc.
  • tarta ze snickersem 3. Następnego dnia ubijamy śmietanę kremówkę, dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwilę ubijamy. Wykładamy na tartę wyjętą z lodówki. Ostatniego batona siekamy (tak jak poprzednie) i posypujemy nim górę tarty. Pozostałą część masy krówkowej ogrzewamy przez chwilę aby masa była płynna, przekładamy do rękawa z cienką końcówką i wyciskamy na wierzch tarty. Schładzamy i przechowywamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować