Tarta z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę wkładamy do miski, posypujemy kaszką orkiszową, curry i kurkumą. Dodajemy pokrojoną szalotkę, trochę pestek dyni, dokładnie mieszamy. W drugiej misce miksujemy całe jaja z solą, dodajemy śmietanę, sodę, mąkę i skrobię. Dokładnie miksujemy - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Łyżką łączymy kapustę z ciastem. Kapuściane ciasto wylewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej otrębami. Wygładzamy powierzchnię posypujemy kawałkami masła i pestkami dyni. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 50 minut.
Porady
Kroimy gorące ciasto, świetnie pasuje do mięsa. Bardzo jest smaczne samo bez dodatków. Może stanowić element obiadu, bądź zimną przekąskę.
Komentarze