tarta z ciasta francuskiego z twarożkiem i śledziami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tarta z ciasta francuskiego, wnętrze kremowe,pomidorowe z dużą ilością koperku plus śledź z puszki na wierzchu.

Sztos! Smakuje i na zimno i na ciepło.

Gorąco polecam, przetestowane :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    200g tłustego twarogu

    150 g serka śmietankowego

    2 łyżki śmietany 18% kwaśnej

    pół dużej czerwonej cebuli

    1 pęczek koperku

    6-7 suszonych pomidorów

    2 łyżki kaparów (nie dałam, bo nie miałam)

    1 puszka fileta śledziowego w sosie pomidorowym
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tarta z ciasta francuskiego z twarożkiem i śledziami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat ciasta rozłożyć na blaszce i każdy bok zawinąć do środka na max 2 cm, docisnąć, nakłuć widelcem. Nałożyć arkusz papieru do pieczenia, obciążyć fasolą i piec do zrumienienia w 180 stopniach. Ściągnąć obciążenie i dopiec (bo wnętrze jest surowe), gdy całe ciasto jest ładnie upieczone, wyciągamy i odstawiamy do delikatnego ostudzenia.

    Farsz: Wymieszać twaróg, serek, śmietanę, dodać posiekane suszone pomidory, drobno posiekaną cebulę, kapary, sos pomidorowy z puszki po śledziu, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Nałożyć na upieczony spód ciasta francuskiego. Na wierzch ułożyć odsączonego jako tako śledzia i zapiekać 5 minut . Gotowe, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować