Tarta z ciasta francuskiego z twarożkiem i śledziami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płat ciasta rozłożyć na blaszce i każdy bok zawinąć do środka na max 2 cm, docisnąć, nakłuć widelcem. Nałożyć arkusz papieru do pieczenia, obciążyć fasolą i piec do zrumienienia w 180 stopniach. Ściągnąć obciążenie i dopiec (bo wnętrze jest surowe), gdy całe ciasto jest ładnie upieczone, wyciągamy i odstawiamy do delikatnego ostudzenia.
Farsz: Wymieszać twaróg, serek, śmietanę, dodać posiekane suszone pomidory, drobno posiekaną cebulę, kapary, sos pomidorowy z puszki po śledziu, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Nałożyć na upieczony spód ciasta francuskiego. Na wierzch ułożyć odsączonego jako tako śledzia i zapiekać 5 minut . Gotowe, smacznego!
Komentarze