Wegańskie krówki

4 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Wegańskie i bezglutenowe "krówki" polecają się jako zdrowszy zamiennik tych z tłuszczem palmowym i toną cukru.

Moje plastikowe pudełko miało wymiary dna 11x14

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g suszonych daktyli

    100 g stałej części mleczka kokosowego z puszki

    25 g mąki kokosowej

    pół łyżeczki esencji waniliowej

    duża szczypta soli
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wegańskie krówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut, porządnie odsączyć /odcisnąć nadmiar wody. Przełożyć wszystkie składniki do blendera/malaksera i zmiksować na gładką masę.

    Pojemnik wyłożyć folią spożywczą , wyłożyć masę, wyrównać, do zamrażarki na kilka godzin. Pokroić w dowolne kształty. Przechowywać w lodówce.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

4.49 (172 ocen)

Krówki

4.49 (172 ocen)

Krówki

Beata07 lepsze od sklepowych 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować