Tarta z ciasta francuskiego

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne i ekspresowe śniadanie gotowe w 15 min ! Tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem jajecznym, podana z rukolą i awokado.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    3-4 jajka
    świeża rukola lub szpinak
    Awokado
    Przyprawy (ulubiona mieszanka przypraw)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Tarty Śniadanie

Tarta z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i razem z papierem układamy na blaszce do pieczenia. Boki zawijamy do środka. Jajka mieszamy z przyprawami, solą i pieprzem. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy rukolę i awokado. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 10-12 min. Po wyjęciu tartę posypałam jeszcze mieszanką ziaren (słonecznik, sezam, siemię lniane i pestki dyni i polałam ją sosem miodowo-musztardowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować