Tarta chrzanowa z białą kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Tak przygotowaną tartę polecam przede wszystkim na Wielkanoc

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto:

    -1 i 3/4 szklanki mąki
    -0,5 kostki margaryny
    -5 łyżek schłodzonej wody
    -4 łyżeczki chrzanu
    -0,5 łyżeczki soli

    Obłożenie:

    2 jajka ugotowane na twardo
    3 jajka
    3/4 szklanki śmietany 18%
    2 łyżeczki tartego chrzanu
    3-4 rzodkiewki
    1-2 pętka białej parzonej kiełbasy
    kiełki rzodkiewek
    sól i pieprz do smaku
    szczypiorek


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Jajko

Tarta chrzanowa z białą kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę przesiać na stolnicę,dodać pozostałe składniki , posiekać nożem,następnie wyrobić ciasto,zawinąć w folię i schłodzić przez około 0,5 godziny w lodówce
  • 2. Schłodzonym ciastem wyłożyć formę,nakłuć widelcem.Surowe jajka połączyć z chrzanem,śmietaną,przyprawić do smaku solą i pieprzem,wlać na ciasto,następnie obłożyć plasterkami jajka,kiełbasy i rzodkiewki,posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.200 stC przez około 20-25 min.Po upieczeniu na wierzch rozłożyć kiełki rzodkiewek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełbasa Kiełki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować