Pakieciki z białą kiełbasą i jajkiem

4.48 (172 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealnie sprawdzą się na świąteczne śniadanie lub jako przekąska dla gości.
Można je podać do barszczu białego lub żurku.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    5 kiełbas białych(surowych)
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 jajko surowe
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka chrzanu
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przystawki

Pakieciki z białą kiełbasą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obrać ze skorupki,przeciąć na połowę.
    Kiełbasę wyjąć z osłonek,włożyć do miski dodać musztardę i chrzan.
    Wyrobić dłonią na jednolita masę.
  • 2. Powstałą masą kiełbasianą okleić połówki jajek,tworząc niewielkie kotleciki.
    Ciasto francuskie pokroić na osiem kwadratów,na środku kazdego ułożyć kotlecika .
    Rogi ciasta zebrać do siebie i zlepić.
    Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Ciasto francuskie Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować