Tarta bez tłuszczu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tarta w wersji odchudzonej

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    100 g maki pszennej
    50 g mąki razowej
    100 g twarożku grani
    1 płaska łyżeczka soli
    4 łyżki wody
    nadzienie:
    2 jajka
    1 skyr (150 g)
    80 g jarmużu
    60 g papryki
    1 cebula
    70 g fety
    7 plasterków szynki
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Ciasto

Tarta bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekąski 1. upieczeniu na pewno nie jest kruche, natomiast jeśli chodzi o kaloryczność, to jest zdecydowanie niższa niż przy użyciu 100 g masła.
    Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć 2-3 minuty. Jarmuż umyć, w razie potrzeby usunąć grube nerwy i posiekać, dodać do cebuli, podlać ok. 1/3 szklanki wody i dusić do odparowania płynu.
    Dno formy do tarty o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie rozwałkowanym ciastem. Na ciasto wykładamy jarmuż, pokrojoną drobno paprykę, szynkę zwiniętą w różyczki i kostki fety. Jajka zmiksować na puch, następnie połączyć ze skyrem i wylać na tartę, Wierzch posypać słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Piec około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

Porady

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 334 kcal. Węglowodany 37,6 g Tłuszcze 8 g Białko 26,2 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jarmuż Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować