Tagliatelle z liśćmi szpinaku

4 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle (wstążki) szpinakowe - gniazda: 4 sztuki
    - Ząbki czosnku: 3 sztuki
    - szpinak mrożony w liściach: 250 gramów
    - śmietana do gotowania rama: 1 łyżka
    - gałka muszkatołowa tarta: 1 szczypta
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek, dobra: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z liśćmi szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    - Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście szpinaku oraz śmietanę. Dusimy kilka minut, na sam koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz.
    - Makaron mieszamy z kremowym szpinakiem. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować