Szynki w galarecie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę i oblana galaretą, Doskonałe danie na świąteczny stół.
Składniki:

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 żelatyna z przyprawami do mięs lub zwykła żelatyna i rosół
    10-15 plastrów szynki cienko pokrojonej
    dwie brzoskwinie z syropu do ozdobienia szynek
    kilka ciemnych oliwek
    5 -7 jajek przepiórczych
    trzy, cztery łyżki gęstego majonezu
    10 łyżek sałatki jarzynowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta

Szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • o 1. Żelatynę rozpuszczamy według opisu na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę zwykłą rozpuszczamy w rosole, tą z przyprawami w wodzie.
  • o 2. Czubatą łyżeczkę sałatki zawijamy w szynkę. Powstały rulon układamy na półmisku. Tak działamy do wyczerpania składników.
  • o 3. Następnie przyozdabiamy rulony brzoskwinią, jajkami. oliwkami i rozetkami z majonezu (za pomocą worka cukierniczego i wybranej tylki). Na koniec zalewamy rolady lekko tężejącą galaretą. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.
    Rolady z szynki gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka konserwowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować