Szynka z jałowcem

0 (0 ocen)

Szczególnie polecam ją na Święta Bożego Narodzenia lub inne ważne domowe uroczystości.

Składniki:

  • 2,5 kg szynki wieprzowej bez kości,
    3 łyżki soli,
    2 ząbki czosnku,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    łyżeczka majeranku,
    szczypta kwasku cytrynowego,
    1/2 łyżeczki pieprzu,
    1/2 łyżeczki kminku,
    łyżka suszonych owoców jałowca.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka z jałowcem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać, mieszanką natrzeć szynkę. Delikatnie powtykać owoce jałowca. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godz.i 20 min w temp. 180st. Następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze ok. pół godz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować