Domowa wędlina - szynka gotowana z jałowcem

4.5 (155 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Soczysta szynka gotowana 2 razy po 7 minut, odstęp pomiędzy gotowaniem musi wynieść minimum 6 godzin

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - przyprawy Kamis do szynki z jałowcem: 1 opakowanie
    - woda: 3 litry
    - sól: 6 łyżek
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - Ząbki czosnku: 3 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina - szynka gotowana z jałowcem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wkładamy do zimnej wody z przyprawami i majonezem 1,5 kg szynkę wieprzową tzw. myszkę, zagotowujemy płyn, gotujemy 7 minut, wyłączamy, studzimy pod przykryciem. Na drugi dzień znów zagotowujemy całość i gotujemy ponownie 7 minut, studzimy. Szynka po rozkrojeniu jest pyszna i soczysta:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować