Sznycle cielęce z pieczarkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczne i delikatne kotlety cielęce podane z roztopionymi plastrami sera mozzarella oraz duszonymi na maśle pieczarkami. Danie idealnie sprawdzi się jak u mnie na niedzielny obiad . Goście lub po prostu rodzina na pewną będą zachwyceni smakiem.

Składniki:

  • 0,5kg cielęciny
    2 jaja
    4 łyżki mleka
    bułka tarta
    2 kulki mozzarelli
    0,5kg małych pieczarek
    sól , pieprz
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sznycle

Sznycle cielęce z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć , pokroić w plastry.( wyszło mi 7 kotletów )
    Każdy plaster rozbić cienko , oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło klarowane .
    Jajka roztrzepać z mlekiem .
    Plastry mięsa maczać w jakach a następnie obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano z obu stron.
  • 3. Mozzarellę pokroić w plastry , ułożyć po dwa/trzy plastry na kotlecie chwilę przed końcem smażenia by ser się lekko roztopił.
  • 4. Pieczarki obrać , umyć , pokroić na cienkie plasterki.
    Na oddzielnej patelni rozgrzać masło klarowane , smażyć pieczarki do odparowania płynu.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Gorące sznycle podawać przykryte pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować