Takie racuszki każdy zje na pewno ze smakiem a przygotujemy je w mig, a w czasie gdy ciasto będzie wyrastać my możemy wziąć kąpiel czy przejrzeć maile które do nas przyszły lub w tym czasie pobawić się z dziećmi ;)
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
150 ml mleczka kokosowego (warstwa płynna)
100 ml zwykłego mleka
1 jajko kl L
50 g wiórków kokosowych
7 g drożdży instant (jedno całe opakowanie)
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka cukru zwykłego
125 g mąki pszennej
1 jabłko
Szybkie racuszki kokosowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie składniki oprócz jabłka umieszczamy w misce i miksujemy. Na koniec dodajemy jabłko pokrojone w kostkę, mieszamy i odstawiamy ciasto na 30-40 minut do podrośnięcia pod przykryciem.
2. Po wyrośnięciu na oleju smażymy racuszki.
Usmażone podajemy z dżemem lub obsypane cukrem pudrem. Smacznego !
Komentarze