Szybki strogonow

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

strogonow

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa 400 gramów
    pieczarki 300 gramów
    musztarda 2 łyżki
    ogórki kwaszone 5 sztuk
    cebula 1 sztuka
    mąka 1 łyżka
    olej do smażenia
    woda 300 mililitrów
    Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Szybki strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso pokrój w cienkie paseczki. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na chwilę, aby się zamarynowało. Pieczarki pokrój na cząstki.
  • 2 2. Na patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki.
  • 3 3. Dodaj oprószone mąką mięso. Całość smaż, mieszając.
  • 4 4. Wlej 300 ml wody i dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr . Duś wszystko, aż potrawa lekko zgęstnieje.
  • 5 5. Na końcu dodaj pokrojonego w paski ogórka. Taki Stroganoff doskonale smakuje również następnego dnia. Najlepiej podawać go z pieczywem.

Porady

Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Warzywa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować