1.Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju po czym
przekładamy do garnka.
Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy ok.0,5l wody dodajemy koncentrat i musztardę.
Gotujemy/dusimy na małym ogniu do momentu aż mięsko będzie miękkie.
Gdyby trzeba było to podlewamy je wodą.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy.
Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę
oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy,
następnie dodajemy do garnka z prawie miękkim mięsem.
Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą oraz czubrycą.
Mąkę dodajemy do śmietany, mieszamy i zagęszczamy strogonowa.
Całość zagotowujemy.
Komentarze