Strogonow

4.29 (265 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Niezwykle smaczne i pożywne danie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa wieprzowego (od szynki)
    500 g pieczarek
    1 duża cebula
    1 czerwona papryka
    5 średnich ogórków kiszonych
    15 g koncentratu pomidorowego
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    olej
    pół łyżeczki cukru
    przyprawa do strogonowa
    1,5 łyżeczki papryki słodkiej
    papryka ostra
    czubryca
    sól
    1 łyżka mąki
    jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.29 (265 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju po czym
    przekładamy do garnka.
    Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.
    Całość podlewamy ok.0,5l wody dodajemy koncentrat i musztardę.
    Gotujemy/dusimy na małym ogniu do momentu aż mięsko będzie miękkie.
    Gdyby trzeba było to podlewamy je wodą.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy.
    Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę
    oraz obrane i pokrojone w krążki ogórki. Całość chwilę razem dusimy,
    następnie dodajemy do garnka z prawie miękkim mięsem.
    Całość doprawiamy solą, cukrem, papryką słodką i ostrą oraz czubrycą.
    Mąkę dodajemy do śmietany, mieszamy i zagęszczamy strogonowa.
    Całość zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Papryka Pieczarki

Notka redakcyjna

A może fasolka po bretońsku? Sprawdź nasz wypróbowany przepis!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować