Szybki jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Udaje się zawsze, jest przepyszny.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajka 4 szt.
    Cukier 1 szklanka
    Jabłka 5 szt.
    Mąka pszenna 2 szklanki
    Soda oczyszczona 1 łyżeczka
    Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    Cynamon mielony 3 łyżeczki
    Olej 2/3 szklanki
    Cukier puder do posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Szybki jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić na puszystą masę razem z cukrem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sypkie razem połączyć, dodać do masy jajecznej i miksować na małych obrotach. Na końcu dodać, pokrojone jabłka i olej. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować