Szybka zupa pomidorowo-fasolkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, szybka w przygotowaniu zupa . Doskonale rozgrzewa i syci.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka fasoli białej 400 g.
    1 puszka fasoli czerwonej 400 g.
    1 szklanka passaty pomidorowej
    1 marchewka
    1 cebula
    10 dag. pora
    2 łyżki masła
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 laska kiełbasy wiejskiej
    2 szklanki bulionu mięsnego
    2 listki laurowe
    po 5 ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego
    3 szczypty przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    grzanki z tartym żółtym serem
    natka pietruszki lub bazylia do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa pomidorowo-fasolkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Warzywa obieram, fasolki osączam z zalewy. Na maśle szklę pokrojoną cebulę, dodaje pokrojonego pora i marchewkę, podsmażam, dodaje listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, zalewam bulionem, gotuję ok. 15 minut. Do warzyw dodaje obie fasolki, passatę oraz podsmażoną na suchej patelni pokrojoną w plasterki kiełbasę, doprowadzam całość do zagotowania, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą Harissa. Zupę podaję posypaną pokrojoną natką pietruszki lub bazylią.

Porady

Zupę podaję z grzankami .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować