Bardzo smaczna i pożywna zupa z dużą ilością fasolki szparagowej z dodatkiem marchewki, selera i ziemniaków. Polecam.
1 godz. 30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 ćwiartka z kurczaka
5 szkl wody
200 g marchewki
100 g selera
400 g ziemniaków
300 g fasolki szparagowej
10 łyżek śmietanki 30 %
sól do smaku
pieprz do smaku
Zupa fasolkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i wkładamy do zagotowanej wody, gotujemy. Marchew i seler obieramy i myjemy, kroimy na małe kawałeczki i dokładamy do garnka z mięsem. Fasolkę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i odsączamy z wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Wkładamy razem z fasolką do garnką z zupą. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Na samym końcu dodajemy śmietankę i przyprawy, zagotowujemy.
Komentarze