Zupa fasolkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i pożywna zupa z dużą ilością fasolki szparagowej z dodatkiem marchewki, selera i ziemniaków. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ćwiartka z kurczaka
    5 szkl wody
    200 g marchewki
    100 g selera
    400 g ziemniaków
    300 g fasolki szparagowej
    10 łyżek śmietanki 30 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa fasolkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i wkładamy do zagotowanej wody, gotujemy. Marchew i seler obieramy i myjemy, kroimy na małe kawałeczki i dokładamy do garnka z mięsem. Fasolkę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i odsączamy z wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Wkładamy razem z fasolką do garnką z zupą. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Na samym końcu dodajemy śmietankę i przyprawy, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować