Szpinakowa tarta z cukinią i pomidorem

0 (0 ocen)

Teraz gdy lżej jem rozsmakowałam się w lekkich tartach. Są proste do wykonania, smaczne, niskokaloryczne i efektownie się prezentują:). Porcja 100 g dostarcza 86 kcal.

Składniki:

  • ½ cebuli
    290 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka oleju
    1 mała cukinia- 75 g
    1 serek homogenizowany naturalny 0%- 140 g
    3 jajka
    1 pomidor
    1 plaster sera tostowego light
    Sól ,pieprz do smaku
    ½ łyżeczki suszonej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Jajko

Szpinakowa tarta z cukinią i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xew65p 1. Na łyżce oleju zeszklić pokrojoną drobno cebulę. Dodać szpinak i czekać aż się rozmrozi. Gdy to nastąpi dusić aż większa część płynu odparuje. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • image-1w3qont 2. W misce wymieszać jajka z serkiem naturalnym oraz solą i pieprzem
  • image-1l2rqjw 3. Dodać przestudzony szpinak i dokładnie wymieszać. Przelać do formy na tarte.
  • image-0690161 4. Pomidora i cukinię pokroić w plastry średniej grubości. Cukinię ułożyć na tarcie tworząc większy okrąg, a z pomidora mniejszy. Całość oprószyć suszoną bazylią
  • image-25odilx 5. Ser pokroić w mała kostkę i ułożyć kawałek na każdym plastrze cukinii. Piec w nagrzanym do 200 st piekarniku około 20-25 minut. Na kolejne 10 minut zmniejszyć temp. do 180 st. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować