Szparagi w sosie pomarańczowo - waniliowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mieszkanie w światowej stolicy szparagów do czegoś zobowiązuje, nieprawdaż? Sałatkę ze szparagów polecam w sosie z lekko słodkawym i lekko kwaskowatym zarazem, które w efekcie dają niecodzienny smak.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - szparagi, białe: 500 gramów
    - pomidory suszone bez oleju: 50 gramów
    - oliwki, czarne (opcjonalnie): 50 gramów
    - cebula, czerwona: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek do smażenia: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
    SOS WANILIOWO - POMARAńCZOWY:
    - sok pomarańczowy (naturalny, bez cukru): 150 mililitrów
    - cukier brązowy: 20 gramów
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - Sól morska, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok

Szparagi w sosie pomarańczowo - waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z laski wanilii wyskrobać ziarenka wanilii.
  • Szparagi w sosie pomarańczowo - waniliowym 2. Szparagi umyć, obrać i pokroić na trzy części.
  • 3. Cebulę pokroić na talarki i smażyć na patelni. Po chwili dodać szparagi i wszystkie składniki sosu oraz ziarenka wanilii.
  • Szparagi w sosie pomarańczowo - waniliowym 4. Pomidora pokroić na paseczki i wraz z masłem i oliwkami, dodać pod sam koniec gotowania. Sałatkę serwować ostudzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować