Mieszkanie w światowej stolicy szparagów do czegoś zobowiązuje, nieprawdaż? Sałatkę ze szparagów polecam w sosie z lekko słodkawym i lekko kwaskowatym zarazem, które w efekcie dają niecodzienny smak.
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
- szparagi, białe: 500 gramów
- pomidory suszone bez oleju: 50 gramów
- oliwki, czarne (opcjonalnie): 50 gramów
- cebula, czerwona: 1 sztuka
- oliwa z oliwek do smażenia: 1 łyżka
- masło: 1 łyżka
SOS WANILIOWO - POMARAńCZOWY:
- sok pomarańczowy (naturalny, bez cukru): 150 mililitrów
- cukier brązowy: 20 gramów
- sok z cytryny: 1 sztuka
- laska wanilii: 1 sztuka
- Sól morska, pieprz do smaku: 1 szczypta
Komentarze