Szparagi konserwowe w sosie

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane szparagi mogą być dodatkiem do drugiego dania. Szybkie i proste w przygotowaniu. Po prostu pyszne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g szparagów konserwowych w zalewie
    1 szkl mleka
    1 płaska łyżka mąki
    1/4 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Szparagi konserwowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi przekładamy ze słoiczka na cedzak i odsączamy z zalewy. Odsączone z zalewy szparagi kładziemy na desce i kroimy w nieduże kawałki.
    Do garnka wlewamy mleko ( trochę zostawiamy w szklance ) stawiamy na gazie. Dodajemy pokrojone szparagi i przyprawy, zagotowujemy i gotujemy przez 5 minut. W międzyczasie do reszty mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do gotujących się szparagów i gotujemy przez chwilę. Myjemy natkę pietruszki i kroimy. Posypujemy gotowy sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować