Szczupakowa zupa

4.51 (170 ocen)

  • 10 min

Efekt wykorzystania głowy ze szczupaka

  • 10 min

Składniki:

  • głowa i część od ogona ze szczupaka
    1 mała cebulka
    1 marchewka
    kawałek selera
    1/2 woreczka kaszy gryczanej
    1 duży ziemniak
    po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki
    sól
    1mała łyżeczka cukru
    sos sojowy do smaku
    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szczupakowa zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną i dokładnie umytą głowę i dzwonko od ogona włożyłam do 2 litrów zimnej wody.Dodałam obraną i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojonego w kostkę selera i pokrojoną w piórka cebulę. Gotowałam 15 minut, po czym usunłam głowę i dzwonko, dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i 1 łyżkę opłukanej kaszy gryczanej.
  • 2. Gotowałam dalsze 30 minut.Doprawiłam podanymi przyprawami do smaku.Włożyłam mięso z dzwonka i podałam posypaną drobniutko pokrojoną natką pietruszki i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować