SZCZAW NA ZIMĘ

4.49 (155 ocen)

Prosty przepis na pyszny szczaw

Składniki:

  • SZCZAW
    OLEJ
    SÓL
    WODA
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Szczaw na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżo zebrany szczaw, oczyszczamy i odcinamy łodyżki. Kroimy w mniejsze kawałki. Na kuchence ustawiamy naczynie z osoloną wodą, doprowadzamy do wrzenia, gdy woda zacznie się gotować, partiami wsypujemy szczaw blanszujemy dosłownie parę chwil, gorący przekładamy do małych słoiczków (ja używam małych słoików po przecierze pomidorowym) na wierz wlewamy po jednej stołowej łyżce oleju, dokładnie zakręcamy i gotowe:-) Szczaw przekładamy do słoiczków bez zalewy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować