PYSZNE MIELONE

4.5 (161 ocen)

Pyszne mielone z dodatkiem czosnku i majeranku

Składniki:

  • OKOŁO 1,3-1,5 KG MIĘSA MIELONEGO WIEPRZOWEGO (U MNIE KARKÓWKA)
    2 PŁASKIE ŁYŻECZKI SOLI
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA PIEPRZU CZARNEGO MIELONEGO
    2 ŁYŻECZKI MAJERANKU
    1 CEBULA
    2 ZĄBKI CZOSNKU
    2 JAJKA
    3-4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ
    1 KOSTKA SMALCU
    DODATKOWO BUŁKA TARTA DO PANIEROWANIA
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszne mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso mielone, cebulę oraz czosnek zmielić w maszynce do mielenia mięsa, do powstałej masy dodać przyprawy, jajka oraz bułkę tartą, wszystko wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować średniej wielkości kotlety, panierować w bułce tartej. Kostkę smalcu roztopić na patelni, układać partiami kotlety i smażyć na rumiano z obu stron. SMACZNEGO;-)

    Z powstałej ilości składników wychodzi około 18 kotletów
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować