GULASZ Z PIECZARKAMI I CZERWONA PAPRYKĄ

0 (0 ocen)

Pyszny i aromatyczny

Składniki:

  • 0,5 KG KARKÓWKI
    30 DAG PIECZAREK (JA DAŁAM MROŻONE)
    2 CEBULE
    1 PAPRYKA CZERWONA
    2 ZĄBKI CZOSNKU
    4 ŁYŻKI PRZECIERU POMIDOROWEGO
    0,5 LITRA BULIONU DROBIOWEGO Z KOSTKI
    OLEJ DO SMAŻENIA
    MĄKA KRUPCZATKA DO PANIEROWANIA
    1 ŁYŻKA NATKI PIETRUSZKI
    1 ŁYŻKA LISTKÓW SELERA KORZENIOWEGO
    2 PŁASKIE ŁYŻECZKI VEGETY
    SÓL, PIEPRZ, SŁODKA MIELONA PAPRYKA (DO PRZYPRAWIENIA MIĘSA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z pieczarkami i czerwona papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wyjmujemy mięso panierujemy w mące krupczatce i smażymy na zloty kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy drobno posiekany czosnek, przecier pomidorowy, zieleninę, vegetę. Wszystko zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 50 minut. SMACZNEGO;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować