ZUPA Z FASOLKI I KALAFIORA

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna zupa

Składniki:

  • 1 UDKO Z KURCZAKA
    2 MAŁE MARCHEWKI
    1 MAŁY MŁODY POR
    1 CEBULA
    2 ZĄBKI CZOSNKU
    50 DAG FASOLKI SZPARAGOWEJ MROŻONEJ
    30 DAG KALAFIORA MROŻONEGO
    5 LISTKÓW SELERA KORZENIOWEGO
    5 DAG MAKARONU NITKI
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI
    2 KOSTKI BULIONOWE DROBIOWE
    NATKA PIETRUSZKI

Zupa z fasolki i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skladniki 1. Udko z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą wkładamy do garnka zalewamy 2 litrami wody. Doprowadzamy do wrzenia, usuwamy szumowiny. Marchewkę, por, cebulę kroimy na mniejsze kawałki dodajemy do mięsa razem z czosnkiem i listkami selera, doprawiamy. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie,po tym czasie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy fasolkę szparagową i kalafiora gotujemy jeszcze 10 minut. Zupę zestawiamy z kuchenki i miksujemy na krem, dodajemy makaron nitki i jeszcze chwile gotujemy około 5 minut. Rozlewamy do miseczek i posypujemy natką pietruszki. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy