szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku

4.5 (188 ocen)

szaszłyki są pyszne, pachną grillem i szybko się zjadają................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 podwójna, boczek parzony 20 dag, papryka czerwona 1 duża, pieczarki 2 duże, cebula 3 średnie, ząbki czosnku 10 duże.........

    MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, grill - przyprawa pikantna 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z podanych składników wymieszać marynatę i zostawić w lodówce.......

    umytą pierś osuszyć ręcznikiem papierowym, każdą połowę piersi pokroić na 2 cm paski i przeciąć je na połowę.........

    pozostałe składniki pokroić na porcje odpowiedniej wielkości, grubości.......

    na patyczki nadziewać : pierś, cebula, pieczarka, boczek, papryka, czosnek i tak na przemian do 3/4 długości patyczka.........

    szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej folią, z każdej strony posmarować pędzelkiem maczanym w marynacie, dodałam również pozostałą paprykę, cebulę, czosnek
  • etap 2. piekarnik Bosch ustawić na "grill-duża powierzchnia", nagrzać do 230 C, 2 poziom- wstawić blaszkę i grillować około 20 minut, następnie przełączyć na termoobieg na 5 minut............

    podałam z ziemniakami młodymi i sałatą ze śmietaną

Porady

termoobieg odparuje nadmiar płynu i przypiecze na chrupiąco

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować