Szaszłyki z lekką sałatką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na szaszłyki przygotowane na patelni grillowej.

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g piersi z kurczaka
    1/4 łyżeczki soli, pieprzu kurkumy, curry, czosnku suszonego
    2 łyżki oleju
    6 pomidorków koktajlowych
    1/4 małej cukinii
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sałatka: 1 garść mixu sałat
    1/4 ogórka zielonego
    1/4 małej cukinii
    4 rzodkiewki
    szczypta soli i pieprzu
    1 łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki z lekką sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy a następnie kroimy w kostkę wielkości pomidorków koktajlowych. Przyprawy mieszamy z olejem i polewamy pokrojoną pierś, mieszamy aby mięso było całe pokryte marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Warzywa myjemy i osuszamy. Cukinię do szaszłyków kroimy w kostkę wielkości pokrojonego mięsa.
    Sałatka:
    Obieramy cukinię i ogórka ze skórki i kroimy w plasterki, przekładamy do miseczki, dodajemy sałatę. Od rzodkiewek odkrajamy ogonki i kroimy w plasterki, dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą, pieprzem i olejem i mieszamy.
    Szaszłyki:
    Na patyczki do szaszłyków nabijamy po kolei:mięso, cukinia, mięso, pomidorek, mięso, cukinia, mięso, pomidorek, mięso, cukinia, mięso. Robimy tak do wykorzystania składników. Smarujemy resztą marynaty szaszłyki i posypujemy je ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy po 5 minut z każdej strony. Podajemy z lekką sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować