Szaszłyki drobiowe z kolorowych roladek

4.8 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filety drobiowe w formie roladek, z papryką, serem i szpinakiem. Do tego ryż i mamy pyszny obiad dla całej rodziny :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    100 g świeżego szpinaku
    po pół papryki czerwonej żółtej i zielonej
    8 plastrów sera żółtego
    mielona słodka i ostra papryka
    czosnek mielony
    sól, pieprz
    olej do skropienia
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki

Szaszłyki drobiowe z kolorowych roladek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka opłucz, osusz. Rozetnij na płaty. Każdy przykryj folią spożywczą i rozbij. Usuń folię, a mięso przypraw mieloną, słodką i ostrą papryką, czosnkiem oraz solą i pieprzem.
  • Szaszłyki drobiowe z kolorowych roladek 2. Papryki podziel na niewielkie strąki. Szpinak opłucz, osusz i rozłóż na plastrach mięsa. Na szpinaku rozłóż po dwa plastry sera i po jednym strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki. Całość ciasno zwiń w roladkę. Włóż na min. godz. do lodówki, aby roladki schłodzić przed krojeniem. Następnie potnij na kilka, równej wielkości kawałków.
  • 3. Powstałe ślimaczki ponabijaj na drewniane patyczki. Szaszłyki lekko skrop olejem i wyłóż na papier do pieczenia. Zapiekaj ok.15-20 minut w temp.180 st. Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papryka Ser żółty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować