Szarlotka królewska na puszystym biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Jajka ubić na sztywno z cukrem, następnie miksując dodać żółtka. Dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 35min. Blaszka o wymiarach 40x25.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Następnie dusić do miękkości. Dodać galaretki i wymieszać. Lekko przestudzić. Jabłka wyłożyć na zimny biszkopt.
Masa śmietankowa:
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić. Dodać cukier puder. Wlać zimną żelatynę. Zmiksować. Masę wylać na zastygnięte jabłka.
Na wierzch zetrzeć na tarce czekoladę.
Smacznego:-)
Komentarze